Jesenná zelenina z rúry s feta syrom: zeleninová lahôdka na chladné dni

Jesenná zelenina z rúry s fetou – rýchle, zdravé a hrejivé jedlo na chladné dni

Vonku je zima, prší a ty nemáš chuť na nič – ani variť? Toto jesenné jedlo z rúry s fetou ťa zachráni. Pripravíš ho za pár minút, väčšinu práce urobí rúra, a výsledok je nielen chutný, ale aj plný vitamínov a farieb. Perfektné jedlo proti jesennej únave a zlému počasiu.


Jednoduché jesenné jedlo z rúry

Jeseň ponúka ešte posledné zvyšky letnej zeleniny ako cuketa či baklažán, ale už aj bohatý výber koreňovej a kapustovej zeleninyideálny čas všetko skombinovať a pripraviť pestré jedlo, ktoré zasýti aj zahreje.

Toto zeleninové jedlo s fetou vyzerá na stole úžasne – plné farieb, chutí a vôní. Navyše je nabité vitamínmi, minerálmi a vlákninou, takže pomáha posilniť imunitu počas obdobia prechladnutí.

Najlepšie na tom je, že recept sa dá ľahko prispôsobiť – použi, čo máš doma. Zabudnutý pór, zvyšný halloumi namiesto fety? Žiadny problém. Jesenné jedlo z rúry je o kreativite – často tie najlepšie jedlá vzniknú práve z improvizácie.


Ingrediencie

  • 300 g zemiakov
  • 300 g batátov
  • 200 g kalerábu
  • 200 g zeleru
  • 2 červené cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 g tekvice
  • hrsť paradajok
  • niekoľko vetvičiek tymianu
  • 4 PL olivového oleja
  • soľ a čierne korenie
  • 200 g syra feta

Postup prípravy

  1. Očisti zemiaky, batáty, kaleráb, zeler, cibule a cesnak.
  2. Umy tekvicu a paradajky.
  3. Nakrájaj zeleninu na rovnomerné kúsky a cesnak nasekaj nadrobno. Všetko vlož do veľkej misy.
  4. Tip: Ak sa ti nechce krájať, pomôž si krájačom na zeleninu – ušetríš čas aj nervy.
  5. Pridaj tymian, olivový olej, soľ, korenie a premiešaj.
  6. Zmes rozlož rovnomerne na plech vystlaný papierom na pečenie.
  7. Peč pri teplote 180 °C (teplovzdušný režim) približne 15 minút.
  8. Potom rozdrv fetu, posyp ňou zeleninu a peč ďalších 5 minút, kým sa syr ľahko nerozpustí a nezíska zlatistý nádych.

Dokonalé jesenné pohodlie na tanieri

Toto jedlo je ideálne na rýchly obed, večeru alebo prílohu. Môžeš ho doplniť o čerstvý chlieb, ryžu alebo quinou. A najlepšie? Po jedle zostane minimum riadu na umývanie.


Kategória:

,

Značka:


Komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *