Chcete vyskúšať domáci ruský boršč bez mäsa? Ak áno, ste na správnom mieste! V tomto článku vám predstavíme tradičný recept na ruský boršč bez mäsa s fazuľou, ktorý vám zaručene vyčarí úsmev na tvári. Pripravte sa na chutnú a zdravú polievku, ktorá vás zahreje v chladné dni.
Ruský boršč bez mäsa je klasickou polievkou, ktorá má svoje korene v ruskej a ukrajinskej kuchyni. Tento recept je obzvlášť obľúbený medzi vegetariánmi a tými, ktorí hľadajú zdravšie alternatívy tradičných jedál. Naša babička nám prezradila svoje tajomstvá, ako pripraviť dokonalý ruský boršč bez mäsa, ktorý bude chutiť ako z najlepšej reštaurácie.
Prečo je Domáci Najlepší?
Domáci ruský boršč bez mäsa má niekoľko výhod oproti tým, ktoré si kúpite v obchode alebo reštaurácii. Po prvé, môžete si byť istí, že používate čerstvé a kvalitné ingrediencie. Po druhé, môžete prispôsobiť chuť podľa svojich preferencií. A nakoniec, domáca príprava vám umožní vychutnať si proces varenia a cítiť sa hrdí na výsledok.
Ingrediencie
- 2 stredne veľké cvikly
- 3 stredne veľké zemiaky
- 1 veľká mrkva
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 plechovka paradajok (400 g)
- 1 plechovka fazule (400 g)
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica octu
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Kroky Prípravy
- Začnite tým, že očistíte a nakrájate cviklu, zemiaky, mrkvu a cibuľu na malé kocky.
- V hrnci zohrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte ju, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť.
- Pridajte mrkvu a cviklu a smažte ďalších 5 minút.
- Pridajte nakrájané zemiaky, cesnak a paradajky z plechovky. Premiešajte a varte 2 minúty.
- Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte variť, kým zemiaky nebudú mäkké, približne 20-25 minút.
- Pridajte fazuľu z plechovky a ocot. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Varte ďalších 10 minút, aby sa chute prepojili.
- Pred podávaním posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Ako Urobiť Rýchlejšie?
Ak máte málo času, môžete použiť predvarenú cviklu a zemiaky, ktoré nájdete v obchode. Týmto spôsobom ušetríte čas na prípravu a varenie. Tiež môžete použiť tlakový hrniec, ktorý skráti čas varenia na polovicu.
Tipy na Zlepšenie
- Ak chcete, aby bol váš ruský boršč bez mäsa ešte chutnejší, môžete pridať trochu cukru, ktorý zvýrazní sladkosť cvikly.
- Pre bohatšiu chuť môžete pridať aj trochu kyslej smotany alebo jogurtu.
- Ak máte radi pikantné jedlá, pridajte štipku čili papričky alebo kajenského korenia.
Podávanie
Ruský boršč bez mäsa sa tradične podáva s čerstvým chlebom alebo knedľami. Môžete ho tiež podávať s kyslou smotanou alebo jogurtom, ktoré dodajú polievke krémovú konzistenciu.
Na záver, ruský boršč bez mäsa je nielen chutný, ale aj zdravý. Je plný vitamínov a minerálov, ktoré sú dôležité pre vaše zdravie. Takže nabudúce, keď budete hľadať inšpiráciu na večeru, skúste tento jednoduchý a chutný recept na ruský boršč bez mäsa. Vaše telo a chuťové poháriky vám poďakujú!
Pozrite si ďalšie naše recepty: Rýchly a Chutný ovsená kaša s vodou za 15 minút
Pridaj komentár