bravčová panenka s omáčkou - Featured

bravčová panenka s omáčkou: Krok za Krokom pre Dokonalý Výsledok

Keď som cestoval, objavil som bravčová panenka s omáčkou v malej reštaurácii na vidieku. Bolo to jedlo, ktoré ma okamžite očarilo svojou jemnosťou a bohatou chuťou. Odvtedy som sa snažil zreprodukovať túto delikatesu doma a dnes vám prinášam recept, ktorý vám zaručí dokonalý výsledok.

Prečo Si Ho Zamilujete?

bravčová panenka s omáčkou je jedlo, ktoré si zamilujete pre svoju jednoduchosť a zároveň sofistikovanosť. Je to ideálna voľba pre špeciálne príležitosti, ale aj pre bežné večere, keď chcete potešiť svoju rodinu alebo priateľov. Jemnosť bravčovej panenky v kombinácii s lahodnou omáčkou vám zaručí nezabudnuteľný chuťový zážitok.

Ingrediencie

bravčová panenka s omáčkou - Ingrediencie

  • 1 bravčová panenka (približne 500 g)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 200 g čerstvých dubákov alebo iných húb, nakrájaných na plátky
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica masla
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup Prípravy

  1. Bravčovú panenku osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olivový olej a panenku opečieme zo všetkých strán, kým nezíska zlatistú farbu. Trvá to približne 5-7 minút.
  2. Opečenú panenku preložíme do pekáča a dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C na 20-25 minút, kým nie je prepečená podľa vašej chuti.
  3. Na tej istej panvici, kde ste opečievali panenku, opražíme cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Pridáme huby a opekáme ich, kým nezačnú púšťať šťavu.
  4. Do panvice pridáme smotanu na varenie a necháme variť na miernom ohni, kým omáčka nezhustne.
  5. V malej miske zmiešame múku s maslom, aby vznikla hladká pasta. Túto pastu pridáme do omáčky a dobre premiešame, aby sa omáčka zahustila.
  6. Omáčku dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  7. Upečenú bravčovú panenku vyberieme z rúry a necháme ju odpočinúť 5 minút pred nakrájaním.
  8. Nakrájanú panenku servírujeme s pripravenou omáčkou a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou. bravčová panenka s omáčkou - Krok za krokom

Rýchle Tipy

  • Pre ešte jemnejšiu chuť môžete panenku marinovať v olivovom oleji, cesnaku a bylinkách aspoň hodinu pred pečením.
  • Ak nemáte čerstvé huby, môžete použiť sušené huby, ktoré pred prípravou namočíte do vody.
  • Omáčku môžete zahustiť aj smotanovým syrom namiesto múky a masla.

Variácie

bravčová panenka s omáčkou sa dá pripraviť aj s rôznymi druhmi omáčok. Skúste napríklad horčicovú omáčku, ktorá dodá jedlu pikantnú chuť, alebo slivkovú omáčku pre sladko-kyslý zážitok. Ak máte radi kombináciu mäsa a slaniny, môžete panenku obaliť do slaniny pred pečením a podávať ju s dubákovou omáčkou.

Podávanie

bravčová panenka s omáčkou sa výborne hodí k rôznym prílohám. Skúste ju podávať s varenými zemiakmi, ryžou alebo zemiakovou kašou. Ak máte radi zeleninu, výborne sa k nej hodí dusená brokolica alebo pečené koreňové zeleniny. Nezabudnite na čerstvý šalát, ktorý dodá jedlu sviežosť.

Verím, že tento recept na bravčová panenka s omáčkou vás inšpiruje a pomôže vám pripraviť dokonalé jedlo pre vašich blízkych. Nebojte sa experimentovať a prispôsobovať recept podľa vašich chutí. Každý pokus vás posunie bližšie k dokonalosti a každé jedlo bude oslavou vašej kreativity a lásky k vareniu. Dobrú chuť!

Pozrite si ďalšie naše recepty: Zdravý varené zemiaky recept: Recept pre Celú Rodinu

Pre viac inšpirácie navštívte


Kategória:

Značka:


Komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *