eat on frying pan

Kovbojská panvica s zemiakmi a mletým mäsom: chutí celej rodine

Len zo zemiakov, fazule, paradajok a mletého mäsa môžete vyčarovať lahodnú kovbojskú panvicu.
Prineste ducha Divokého západu priamo na svoj tanier a prebuďte vo vás kovbojku alebo kovboja! Toto jedlo sa rýchlo pripravuje, má výraznú chuť a je ideálne na relaxovaný večer doma.
Chopte sa panvice a vychutnajte si rustikálny šarm tohto jednoduchého jedla!


Recept na rýchlu a jednoduchú kovbojskú panvicu so zemiakmi

Jazda na koňoch cez horúci piesok do západu slnka, pasenie kráv a večer pri táboráku vychutnávanie výdatného gulášu – takto si väčšina ľudí predstavuje život kovboja na Divokom západe.
Samozrejme, v skutočnosti to mohlo byť úplne inak, ale niekedy si môžeme jednoducho dopriať trochu fantázie.

Náš recept na výdatnú kovbojskú panvicu so zemiakmi vám pomôže preniesť sa do diaľok vašej fantázie.


Čo potrebujete na kovbojskú panvicu

Na prípravu cowboyovej panvice so zemiakmi potrebujete jednoduché ingrediencie, ktoré nájdete v každom supermarkete.

Okrem zemiakov potrebujete konzervované fazule, mleté mäso, paradajky a niekoľko korenín.
V liatinovej panvici opražíte niektoré ingrediencie a potom všetko spolu dusíte, kým mäso a zemiaky nie sú uvarené. Takto budú obe plné arómy.


Tip: pridajte viac zeleniny

Samozrejme, do svojho cowboy panvica s zemiakmi môžete pridať aj ďalšiu zeleninu, ako napríklad papriku alebo mrkvu.
Ale nemusíte – nie vždy to musí byť plná porcia zeleniny.

Fazuľu by ste však mali určite použiť.
Je plná dôležitých mikronutrientov a vitamínov. Preto Nemecká výživová spoločnosť odporúča konzumovať aspoň jednu porciu strukovín týždenne.


Jednoduchá príprava pre každého

Ako vidíte, pripraviť túto kovbojskú panvicu so zemiakmi nemôže byť jednoduchšie.
Navyše zaručene chutí všetkým pri stole. Tak na čo ešte čakáte? Chopte sa kuchárskej lyžice, kovboj!


Ingrediencie

  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 400 g zemiakov
  • 100 g slaniny
  • 1 PL olivového oleja
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 ČL oregana
  • 1 ČL sladkej papriky
  • ½ ČL údenej papriky
  • 1 plechovka fazule (napr. červená alebo biela)
  • 400 g paradajok z konzervy (nakrájaných alebo pretlačených)
  • soľ, korenie
  • kyslá smotana (voliteľne)
  • petržlen (voliteľne)

Príprava krok za krokom

  1. Ošúpte cibuľu a cesnak a nakrájajte ich na jemno.
  2. Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na malé kúsky. Nakrájajte slaninu na malé kúsky.
  3. Rozohrejte olivový olej v liatinovej panvici a opražte mleté hovädzie mäso, aby bolo sypké.
  4. Potom pridajte slaninu, cibuľu a cesnak a tiež ich krátko opražte.
  5. Teraz pridajte zvyšné ingrediencie a 200 ml vody, zakryte a nechajte vrieť, kým nie sú zemiaky uvarené.
  6. Dochuťte soľou a korením. Ak chcete, podávajte cowboy panvicu so zakysanou smotanou a posypte trochou nasekanej petržlenovej vňate.

Poznámky a servírovanie

Ako prílohu ku cowboy panvici so zemiakmi podávajte ryžu, chlieb alebo si ju vychutnajte len tak.
Toto jednoduché jedlo si zamiluje celá rodina!


Kategória:

Značka:


Komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *