ruský boršč bez mäsa - Featured

Domáci ruský boršč bez mäsa: Tipy od Babičky

Chcete vyskúšať domáci ruský boršč bez mäsa? Ak áno, ste na správnom mieste! V tomto článku vám predstavíme tradičný recept na ruský boršč bez mäsa s fazuľou, ktorý vám zaručene vyčarí úsmev na tvári. Pripravte sa na chutnú a zdravú polievku, ktorá vás zahreje v chladné dni.

Ruský boršč bez mäsa je klasickou polievkou, ktorá má svoje korene v ruskej a ukrajinskej kuchyni. Tento recept je obzvlášť obľúbený medzi vegetariánmi a tými, ktorí hľadajú zdravšie alternatívy tradičných jedál. Naša babička nám prezradila svoje tajomstvá, ako pripraviť dokonalý ruský boršč bez mäsa, ktorý bude chutiť ako z najlepšej reštaurácie.

Prečo je Domáci Najlepší?

Domáci ruský boršč bez mäsa má niekoľko výhod oproti tým, ktoré si kúpite v obchode alebo reštaurácii. Po prvé, môžete si byť istí, že používate čerstvé a kvalitné ingrediencie. Po druhé, môžete prispôsobiť chuť podľa svojich preferencií. A nakoniec, domáca príprava vám umožní vychutnať si proces varenia a cítiť sa hrdí na výsledok.

Ingrediencie

ruský boršč bez mäsa - Ingrediencie

  • 2 stredne veľké cvikly
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 1 veľká mrkva
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka paradajok (400 g)
  • 1 plechovka fazule (400 g)
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica octu
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Kroky Prípravy

  1. Začnite tým, že očistíte a nakrájate cviklu, zemiaky, mrkvu a cibuľu na malé kocky.
  2. V hrnci zohrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte ju, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť.
  3. Pridajte mrkvu a cviklu a smažte ďalších 5 minút.
  4. Pridajte nakrájané zemiaky, cesnak a paradajky z plechovky. Premiešajte a varte 2 minúty.
  5. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte variť, kým zemiaky nebudú mäkké, približne 20-25 minút.
  6. Pridajte fazuľu z plechovky a ocot. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  7. Varte ďalších 10 minút, aby sa chute prepojili.
  8. Pred podávaním posypte čerstvou petržlenovou vňaťou. ruský boršč bez mäsa - Krok za krokom

Ako Urobiť Rýchlejšie?

Ak máte málo času, môžete použiť predvarenú cviklu a zemiaky, ktoré nájdete v obchode. Týmto spôsobom ušetríte čas na prípravu a varenie. Tiež môžete použiť tlakový hrniec, ktorý skráti čas varenia na polovicu.

Tipy na Zlepšenie

  • Ak chcete, aby bol váš ruský boršč bez mäsa ešte chutnejší, môžete pridať trochu cukru, ktorý zvýrazní sladkosť cvikly.
  • Pre bohatšiu chuť môžete pridať aj trochu kyslej smotany alebo jogurtu.
  • Ak máte radi pikantné jedlá, pridajte štipku čili papričky alebo kajenského korenia.

Podávanie

Ruský boršč bez mäsa sa tradične podáva s čerstvým chlebom alebo knedľami. Môžete ho tiež podávať s kyslou smotanou alebo jogurtom, ktoré dodajú polievke krémovú konzistenciu. ruský boršč bez mäsa - Featured

Na záver, ruský boršč bez mäsa je nielen chutný, ale aj zdravý. Je plný vitamínov a minerálov, ktoré sú dôležité pre vaše zdravie. Takže nabudúce, keď budete hľadať inšpiráciu na večeru, skúste tento jednoduchý a chutný recept na ruský boršč bez mäsa. Vaše telo a chuťové poháriky vám poďakujú!

Pozrite si ďalšie naše recepty: Rýchly a Chutný ovsená kaša s vodou za 15 minút

Pre viac inšpirácie navštívte


Kategória:

Značka:


Komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *