Keď som bol dieťa, moja mama vždy robila edamame. Bolo to jedno z mojich obľúbených jedál, ktoré som si vždy vychutnával s radosťou. Pamätám si, ako som sa tešil na tie malé zelené fazule, ktoré boli nielen chutné, ale aj zdravé. Dnes, keď mám vlastnú rodinu, som rád, že môžem pokračovať v tejto tradícii a pripravovať edamame recepty, ktoré sú nielen chutné, ale aj rýchle na prípravu.
Prečo je Tento Recept Skvelý?
Tento edamame recept je skvelý z viacerých dôvodov. Po prvé, edamame sú vynikajúcim zdrojom rastlinných bielkovín, čo z nich robí ideálnu voľbu pre vegetariánov a vegánov. Po druhé, sú rýchle a jednoduché na prípravu, čo je ideálne pre zaneprázdnené rodiny. A nakoniec, edamame sú chutné a môžu byť podávané ako príloha alebo ako hlavné jedlo.
Ingrediencie
- 500 g edamame fazule (mrazené alebo čerstvé)
- 1 liter vody
- 1 lyžica soli
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku (voliteľné)
- 1 lyžička sójovej omáčky (voliteľné)
Postup
- Do hrnca nalejte vodu a pridajte soľ. Privedzte vodu k varu.
- Keď voda vrie, pridajte edamame fazule a varte ich približne 5 minút, ak sú mrazené, alebo 3 minúty, ak sú čerstvé.
- Po uvarení edamame sceďte a prepláchnite studenou vodou, aby ste zastavili varenie.
- V malej panvici zohrejte olivový olej a pridajte cesnak, ak ho používate. Smažte ho, kým nezačne voňať.
- Pridajte edamame do panvice a premiešajte, aby sa fazule obalili olejom a cesnakom.
- Ak chcete, pridajte sójovú omáčku a dobre premiešajte.
- Varte ešte 2-3 minúty, aby sa chute prepojili.
- Edamame podávajte teplé alebo studené podľa vašej preferencie.
Vychutnajte si ich ako zdravú a chutnú prílohu.
Rýchle Tipy
- Ak chcete ušetriť ešte viac času, môžete použiť mikrovlnnú rúru na ohriatie edamame fazule. Stačí ich dať do mikrovlnnej rúry na 2-3 minúty a potom ich premiešať s olejom a korením.
- Edamame môžete kúpiť v mrazenom stave v mnohých supermarketoch, čo je pohodlné a rýchle riešenie.
- Ak máte radi pikantné jedlá, môžete pridať trochu čili vločiek alebo kajenského korenia do oleja pred pridaním edamame.
Variácie
- Edamame môžete podávať ako súčasť šalátu s čerstvou zeleninou a ľahkým dresingom.
- Môžete ich tiež pridať do polievok alebo dusených jedál pre dodanie ďalšej chuti a výživy.
- Ak máte radi ázijskú kuchyňu, skúste edamame pridať do stir-fry s rôznymi zeleninami a sójovou omáčkou.
Podávanie
Edamame sú veľmi univerzálne a môžu byť podávané rôznymi spôsobmi. Môžete ich podávať ako prílohu k hlavnému jedlu, ako zdravú desiatu alebo ako súčasť šalátu. Ak chcete, môžete ich posypať sezamovými semienkami alebo podávať s citrónovou šťavou pre dodanie sviežosti.
Na záver, edamame sú nielen chutné, ale aj zdravé a rýchle na prípravu. Nebojte sa experimentovať s rôznymi príchuťami a spôsobmi podávania. Nechajte sa inšpirovať týmto jednoduchým receptom a objavte nové spôsoby, ako si vychutnať tieto úžasné sojové bôby. Vaše telo vám poďakuje za prísun rastlinných bielkovín a vy si budete môcť vychutnať zdravé a chutné jedlo v pohodlí domova.
Pozrite si ďalšie naše recepty: Zdravý strapačky: Recept pre Celú Rodinu
Pridaj komentár