Kto by nemiloval chutný pesto z medvedieho cesnaku? Tento jednoduchý recept na pesto z medvedieho cesnaku je ideálny pre začínajúcich kuchárov a príprava vám zaberie len 15 minút. Prečo by ste ho mali vyskúšať? Nielenže je to rýchle a jednoduché, ale medvedí cesnak dodáva pestu jedinečnú chuť a je plný zdraviu prospešných látok. Takže, poďme na to!
Prečo to Skúsiť?
Pesto z medvedieho cesnaku je skvelou voľbou, ak hľadáte niečo rýchle, chutné a zdravé. Medvedí cesnak je bohatý na vitamíny a minerály, a navyše dodáva jedlám výraznú chuť. Tento recept na pesto z medvedieho cesnaku je ideálny na prípravu cestovín, ako príloha k mäsu alebo ako súčasť sendvičov. Navyše, ak ste fanúšikom cesnakovej pomazanky alebo cesnakovej polievky, toto pesto vás určite nadchne.
Ingrediencie
- 100 g čerstvého medvedieho cesnaku
- 50 g parmezánu
- 50 g píniových orieškov (alebo iné orechy podľa chuti)
- 100 ml olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
Postup Prípravy
- Pripravte si medvedí cesnak: Dôkladne umyte medvedí cesnak a osušte ho papierovými utierkami.
- Očistite cesnak: Ošúpte strúčik cesnaku a nakrájajte ho na menšie kúsky.
- Opečte orechy: Na panvici bez tuku opečte píniové orechy, kým nezačnú zlatnúť.
- Nastrúhajte parmezán: Nastrúhajte parmezán na jemno.
- Mixujte: Do mixéra vložte medvedí cesnak, cesnak, opečené orechy a nastrúhaný parmezán. Mixujte, kým sa ingrediencie nespoja.
- Pridajte olej: Postupne pridávajte olivový olej, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
- Dochutíte: Pridajte citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie podľa chuti a ešte raz premixujte.
Ako Pripraviť Rýchlejšie?
Ak chcete pripraviť pesto z medvedieho cesnaku ešte rýchlejšie, môžete použiť predpripravené orechy a nastrúhaný parmezán. Tiež môžete použiť kuchynský robot, ktorý vám ušetrí čas pri mixovaní.
Tipy a Variácie
- Bez orechov: Ak máte alergiu na orechy, môžete ich vynechať a pridať viac parmezánu alebo použiť semená slnečnice.
- Iné bylinky: Môžete pridať aj iné bylinky, ako je bazalka alebo petržlen, pre rôznorodejšiu chuť.
- Konzervácia: Pesto z medvedieho cesnaku môžete uchovávať v chladničke v uzatvárateľnej nádobe až týždeň, alebo ho môžete zmraziť na dlhšie obdobie.
Možnosti Podávania
Pesto z medvedieho cesnaku je veľmi univerzálne. Môžete ho použiť na cestoviny, ako dip k zelenine, ako nátierku na chlieb alebo ako prílohu k mäsu. Skúste ho aj ako súčasť sendvičov alebo ako zálievku na šalát.
Tak čo, pripravíte si tento víkend pesto z medvedieho cesnaku? Je to jednoduché, rýchle a neskutočne chutné. Skúste to a podeľte sa o svoje dojmy v komentároch!
Pozrite si ďalšie naše recepty: Najlepší piškotový koláč s pudingom: Tradičný Slovenský Recept
Pridaj komentár