Kto by nemiloval chutný piškotový koláč s pudingom? Tento tradičný slovenský recept je dokonalým spojením jemného piškótu a lahodného pudingu, ktorý poteší každého milovníka sladkostí. Najlepšie na ňom je, že jeho príprava trvá iba 15 minút! Či už ste začiatočník alebo skúsený kuchár, tento recept na piškotový koláč s pudingom vás určite nadchne svojou jednoduchosťou a vynikajúcou chuťou.
Prečo to Skúsiť?
Piškotový koláč s pudingom je ideálny pre všetkých, ktorí hľadajú rýchly a chutný dezert. Je to skvelá voľba na rodinné oslavy, posedenia s priateľmi alebo len tak na víkendové popoludnie. Navyše, tento koláč s pudingom a kyslou smotanou je dostatočne univerzálny, aby ste ho mohli prispôsobiť podľa svojej chuti – či už preferujete jahodový koláč s pudingom, kokosový koláč s pudingom alebo čokoládový koláč s pudingom.
Ingrediencie
- 200 g hladkej múky
- 200 g kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- 200 ml mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 500 ml mlieka na puding
- 200 ml kyslej smotany
- 100 g masla
- Ovocie podľa chuti (napr. jahody, maliny, banány)
Postup Prípravy
- Príprava piškótu: Najskôr si pripravte piškótový koláč. V mise vyšľahajte vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny.
- Pridanie suchých ingrediencií: Postupne vmiešajte múku a prášok do pečiva. Zmes by mala byť hladká a bez hrudiek.
- Pečenie: Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 25-30 minút, kým piškótový koláč nezozlatne.
- Príprava pudingu: Kým sa piškótový koláč pečie, pripravte si puding. V hrnci zmiešajte pudingový prášok s 500 ml mlieka a varte podľa návodu na obale, kým nezhustne.
- Ochutenie pudingu: Do horúceho pudingu vmiešajte maslo a nechajte ho vychladnúť.
- Kombinácia: Upečený piškótový koláč nechajte vychladnúť a potom ho prekrojte na polovicu. Na spodnú časť natrite vychladnutý puding a pridajte kyslú smotanu.
- Dokončenie: Prikryte vrchnou časťou piškótu a ozdobte ovocím podľa chuti.
Ako Pripraviť Rýchlejšie?
Ak chcete pripraviť tento piškotový koláč s pudingom ešte rýchlejšie, môžete použiť hotový piškótový koláč z obchodu. Stačí ho iba prekrojiť a naplniť pripraveným pudingom a kyslou smotanou. Tento trik vám ušetrí čas na pečenie a môžete sa rýchlejšie pustiť do ochutnávania!
Tipy a Variácie
- Ovocný koláč s pudingom: Pridajte do pudingu čerstvé ovocie, ako sú jahody alebo maliny, pre sviežu chuť.
- Čokoládový koláč s pudingom: Do pudingu môžete pridať kakaový prášok pre čokoládovú verziu tohto koláča.
- Kokosový koláč s pudingom: Pridajte do pudingu strúhaný kokos pre exotickú chuť.
Možnosti Podávania
Piškotový koláč s pudingom môžete podávať s rôznymi prílohami. Skúste ho servírovať s čerstvým ovocím, šľahačkou alebo dokonca s trochou vanilkovej zmrzliny. Nechajte sa inšpirovať a experimentujte s rôznymi kombináciami!
Piškotový koláč s pudingom je skvelým príkladom toho, ako môže byť jednoduchý recept zároveň vynikajúci a chutný. Či už si vyberiete klasickú verziu alebo sa rozhodnete pre nejakú z variácií, ako je jahodový koláč s pudingom, kokosový koláč s pudingom alebo čokoládový koláč s pudingom, určite potešíte svoje chuťové poháriky. Skúste to cez víkend a podeľte sa o svoje dojmy v komentároch!
Pozrite si ďalšie naše recepty: vajíčka benedikt: Jednoduchý Recept na Víkend
Pridaj komentár